Νέα επιχείρηση διάσωασης πεζοπόρου πραγματοποιείται σήμερα, 21 Αυγούστου, από το μεσημέρι στο μονοπάτι που οδηγεί από την Γλυκή στις Πύλες του Άδη.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, 6 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάργας με επικεφαλής τον Διοικητή τους Αντιπύραχο Βασίλειο Γιάννη και άνδρες από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Παραμυθιάς, επιχειρούν να προσεγγίσουν έναν 32 χρόνο ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι του, όταν γλίστρησε στο επικίνδυνο μονοπάτι.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική ο πεζοπόρος βρίσκεται στην γέφυρα Ντάλα 20 λεπτά από τις πηγές Αχέροντα Γλυκής.
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν και δυο άτομα από την εθελοντική οργάνωση Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου, η οποία μόλις δυο μέρες πριν είχε επισημάνει την επικινδυνότητα του μονοπατιού και με ανακοίνωση της ζήτησε να κλείσει και από τα δυο σημεία εκκίνησης έως ότου γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.
Εν τω μεταξύ, πέντε μέρες πριν διασώθηκαν 3 πεζοπόροι από το ίδιο μονοπάτι.


