Ν. Χαλκιαδάκης: Αυξάνονται οι ακυρώσεις σε μεγάλα ξενοδοχεία

Πρέπει να διαβάσετε

Αυξάνονται οι ακυρώσεις κρατήσεων σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA. Σύμφωνα με τον κ Νίκο Χαλκιαδάκη οι ακυρώσεις είναι και από την Γερμανία γεγονός που αυξάνει την ανασφάλεια και την ανησυχία για το μέλλον της τουριστικής σαιζόν.

«Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες έχουμε αύξηση των ακυρώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μεγάλο ξενοδοχείο που ενώ είχε από την πρώτη Ιουλίου κρατήσεις για 300 άτομα μόλις χθες έγιναν ακυρώσεις 75 δωματίων δηλαδή 150 άτομα λιγότερα. Και δυστυχώς μιλάμε για ακυρώσεις από την Γερμανία. Η σαιζόν θα κυλήσει με πολλές ακυρώσεις. Δυστυχώς οι πληρότητες των ξενοδοχείων θα είναι πολύ μικρές. Ελπίζουμε μόνο να μην συνεχιστούν οι ακυρώσεις.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Χαλκιαδάκης.
Σε ότι αφορά την έναρξη της τουριστικής περιόδου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων υποστήριξε πως μόνο μικρές μονάδες λίγων δωματίων άνοιξαν σήμερα ή θα ανοίξουν τις επόμενες μέρες ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η άφιξη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για την επιθεώρηση του αεροδρομίου αλλά και για να συναντηθεί με τους φορείς του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδας, Γιώργος Πελεκανάκης υποστήριξε πως οι πρώτοι τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα μας ουσιαστικά θα καθορίσουν και το πως θα κινηθεί η σαιζόν.

«Οι πρώτοι τουρίστες που θα έρθουν στη χώρας μας θα είναι πρεσβευτές στο εξωτερικό. Θα πρέπει να τηρηθούν με προσοχή όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα ώστε να μην έχουμε προβλήματα. Αν η αρχή που έγινε σήμερα κυλήσει ομαλά θεωρώ πως θα έχουμε και μια καλή συνέχεια. Οι πρώτες πτήσεις που έγιναν σήμερα αφορούσαν τακτικές πτήσεις από χώρες του εξωτερικού. Είναι μία χρονιά με προβλήματα και σίγουρα όλοι προσπαθούμε για το διάστημα που απομένει να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.» ανέφερε ο κ Γιώργος Πελεκανάκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα