Το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Πρέπει να διαβάσετε

Μήνυμα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, για τη σημερινή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στο Σελί Αμιρών, στο Ηρώο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και της Καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας το 1943:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΕΛΙ ΑΜΙΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΙΑΝΝΟΥ

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης, στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στην 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος και της Καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας.

Για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που διαπράχθηκαν επί 3ήμερο (14-16 Σεπτεμβρίου 1943) από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.
Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, προσκλητήριο νεκρών, ο ύμνος της Βιάννου από χορωδία, ο βουβός πεντοζάλης του πένθους και κατάθεση στεφάνου.

Η μαρτυρική θυσία των προγόνων μας (κοντά 500 κάτοικοι σφαγιασμένοι, σχεδόν 1.000 σπίτια καμένα, δέκα χωριά ολοσχερώς κατεστραμμένα) ενάντια στον κατακτητή και τον ναζισμό, για το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας, δεν θα λησμονηθεί ποτέ.

Είναι η ιερή παρακαταθήκη τους σε κάθε επόμενη γενιά, γραμμένη με αίμα που πότισε τη γη μας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα